В Україні вводяться нові стандарти для банківських карт

Згідно з новими стандартами, банківські картки Visa тепер будуть безконтактними.

Нові технології останнім часом впроваджуються з небаченою швидкістю. Якщо раніше для того, щоб нововведення було запроваджено по всій країні були потрібні роки, то тепер все це робиться за кілька місяців. На розкачку у компаній просто немає часу, інакше це обов’язково призводить до втрати клієнтів, яких переманюють більш активні конкуренти.

Платіжна система Visa переходить на нові стандарти. Тому українські банки найближчим часом почнуть випускати виключно безконтактні картки системи Visa. Крім цього, в компанії вирішили, що платіжний ліміт для користувачів таких карт буде збільшений.

За інформацією старшого віце-президента і директора по СНД і Південно-Східній Європі Віри Платонової, з квітня 2019 року компанія вводить для українських банків новий стандарт банківських карт, які тепер будуть працювати тільки за допомогою безконтактної технології. При цьому, платіжний баланс буде збільшений з 500 до 1000 гривень.

За інформацією НБУ, найбільшою платіжною системою на українському ринку є система MasterCard, яка займає близько 70 відсотків ринку обслуговування банківських карт. Близько 28 відсотків ринку займає платіжна система Visa.

Українці все більше віддають перевагу безконтактному способу оплати, оцінивши його надійність і зручність. За даними MasterCard, в минулому році Україна посіла 4 місце в світі за кількістю безконтактних платежів з використанням мобільних телефонів, браслетів і смарт-годинників.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні, швидше за все, вже до кінця 2019 року почне працювати японська платіжна система JCB.

Починаючи з другого кварталу цього року, на український фінансовий ринок виходить одна з найбільших платіжних систем Китаю – UnionPay.