Неабияка боротьба йде за українську молодь

Неординарні кроки робить польський уряд для того, щоб зацікавити молодих українців приїжджати до Польщі і залишатися працювати в країні на тривалий період часу.

Зацікавленість уряду Польщі не випадкова, адже економіка країни має велику потребу в кваліфікованих фахівцях вже протягом багатьох років. При цьому, згідно з прогнозами експертів польського ринку праці, з кожним роком брак фахівців практично в усіх секторах польської економіки буде тільки посилюватися.

Керівництво країни йде на неординарні рішення, щоб зберегти темпи економічного зростання і залучення молодих працівників на внутрішній ринок праці.

Недавно прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький презентував пакет податкових і соціальних ініціатив, які отримали назву П’ятірка Качинського. Серед іншого, в пакеті передбачається, що доходи фізичних осіб молодших 26 років повністю звільняються від податків, базова ставка ПДФО знижується з 18 до 17 відсотків. Заплановано, що податкові зміни почнуть діяти з 1 жовтня 2019 року.

Згідно з новими статистичними даними, опублікованими польською компанією Selectivv, 40 відсотків працюючих в Польщі українських трудових мігрантів – це молоді люди у віці до 30 років. У січні 2019 року майже 12 відсотків українських жінок, які живуть і працюють в Польщі, планують вагітність і створення сім’ї. Цей показник за рік виріс у два рази.

Нагадаємо, раніше ми писали, що більше половини студентів, які приїхали навчатися до польських університетів – українці.

Через 5 років польська економіка потребуватиме 1,5 мільйонів працівників, яких просто немає на місцевому ринку праці.