Безконтактна оплата серед українців стає більш популярною

В Україні швидкими темпами розширюється інфраструктура для оплати не тільки за допомогою банківських карт контактним способом, але і безконтактним.

Стрімке впровадження безготівкових способів оплати за товари і послуги сприяє тому, що кількість українців, що вважають за краще користуватися банківськими картами з функцією безконтактної оплати стає дедалі більшою.

Згідно зі статистичними даними, які опубліковані Національним банком, на сьогоднішній день вже третина всіх платежів в Україні безконтактні.

Протягом січня-червня 2019 року в цілому українці здійснили 2,4 мільйона операцій з використанням платіжних карток, які були випущені українськими банками. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, цей показник зріс на 28 відсотків.

Також спостерігається стійке зростання безконтактних платежів за допомогою смартфонів і інших пристроїв, які мають вбудовану систему NFC, оскільки такий спосіб оплати є безпечним, швидким і зручним навіть у порівнянні з банківськими картами.

Із загального обсягу всіх операцій по безготівковій оплаті, 30 відсотків були зроблені за допомогою безконтактних карток і з NFC-пристроїв.

З початку цього року загальне число банківських безконтактних платіжних карт збільшилося на 36 відсотків – до 5,3 мільйона, а оплата за допомогою смартфонів – на 24 відсотки (1,4 мільйона).

Якщо зростання продовжиться і далі такими стрімкими темпами, то не те, що готівкові гроші, а звичайні банківські карти через кілька років стануть в Україні рідкістю.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними компанії MasterCard Incorporated, яка провела спеціальне соціологічне дослідження, виявилося, що 87 відсотків українців вже хоч завтра готові використовувати смартфони замість банківської карти.

Згідно зі статистичними даними НБУ, в першому кварталі 2019 року кількість безготівкових розрахунків за допомогою платіжних карток збільшилася на 50 відсотків.