Польща продовжує активно видавати візи українцям

Зацікавленість польської влади і роботодавців в українських працівниках можна легко оцінити по тому, скільки віз щороку видається нашим співгромадянам.

Згідно з оновленими статистичними даними, протягом 2018 року польські державні установи, відповідальні за видачу віз громадянам інших країн, оформили і видали українцям близько 850 тисяч віз.

Дані оприлюднив глава польського дипломатичного відомства Яцек Чапутович. Високопоставлений чиновник зазначив, що «багато громадян України працюють в Польщі. Наші консули в минулому році видали майже 850 тисяч віз. Окрім того, у Польщі також близько 40 тисяч українських студентів».

Багато економічних експертів відзначають, що польські роботодавці в найближчій перспективі все більше будуть зацікавлені в збільшенні кількості українських трудових мігрантів, оскільки в країні стабільно збільшується кількість вакансій, що не заповнюються польськими працівниками, які воліють працювати в країнах Західної Європи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом минулого року кількість українців, які користувалися послугами польських банків, стабільно збільшувалася.

Україна і Польща розробили проект для зменшення випадків шахрайства з боку нечистих на руку ділків.