Тривалий Brexit негативно впливає на інвестиції в країну

Те, що гроші люблять тишу, а не події, які можуть її порушити, зайвий раз переконуються економісти і підприємці Великобританії.

Невизначеність, яка зберігається тривалий час навколо виходу країни з Європейського союзу, негативно впливає на інвестиційну привабливість британської економіки.

Зниження притоку інвестицій до країни, в першу чергу, позначається на простих британцях і тих іноземних громадянах, в тому числі й українцях, які вважали за краще приїхати до Великобританії, щоб знайти для себе підходящу вакансію.

Експерти одного з найбільших в світі інвестиційних банків Goldman Sachs Group в спеціальному звіті відзначили, що зберігаються великі ризики зниження рівня інвестицій і достатньо низьких показників продуктивності праці в британській економіці в зв’язку з відстроченим виходом країни зі складу Європейського союзу.

За оцінками аналітиків, зростання інвестицій британських компаній з часу проведення референдуму в червні 2016 року склало лише 0,3 відсотка. При цьому 2018 рік став першим роком для Сполученого Королівства за останні 50 років, коли інвестиції компаній скорочувалися протягом кожного кварталу без рецесії в економіці.

За прогнозами експертів Goldman Sachs Group, істотне зниження рівня інвестицій призведе до загострення «хронічного відставання» Великобританії від інших розвинених країн в плані продуктивності праці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з часу проведення референдуму про вихід Британії з Євросоюзу фондовий ринок країни вже втратив понад 25 мільярдів доларів.

Судячи з інформації, яку озвучують офіційні представники британського уряду, затягування до останнього дня голосування в парламенті угоди з ЄС не буде.