Лейбористи готують вотум недовіри Борису Джонсону

Лейбористська партія Великобританії зовсім не хоче чекати склавши руки, поки прем’єр-міністр Борис Джонсон буде вести країну по шляху жорсткого Brexit.

Лідер лейбористів Джеремі Корбін, чия партія перебуває в опозиції до правлячої консервативної партії, заявив, що не можна просто сидіти і спостерігати за тим, як нинішній прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон робить все, щоб наблизити вихід країни з Європейського союзу без угоди.

Джеремі Корбін вважає, що існує цілком реальна можливість уникнути жорсткого Brexit. Для цього він закликає депутатів Палати громад проголосувати за вотум недовіри прем’єр-міністру Борису Джонсону.

Після зміщення Джонсона лідер лейбористів пропонує сформувати уряд національної єдності, який готовий очолити на кілька місяців, поки не будуть проведені дострокові парламентські вибори.

Потім, лідер опозиції вважає, що можна буде повернутися до питання про проведення повторного референдуму про вихід Великобританії з ЄС.

На ініціативу Джеремі Корбіна в офісі британського прем’єра заявили, що він готовий «знехтувати референдумом і розвалити економіку», щоб стати прем’єр-міністром.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що офіційний представник Єврокомісії Міна Андрєєва заявила, що жорсткий Brexit для Великобританії буде мати більш серйозні наслідки, ніж для Європейського союзу.

Невизначеність, яка зберігається тривалий час навколо виходу країни з Європейського союзу, негативно впливає на інвестиційну привабливість британської економіки.