Економіка Великобританії вже понесла величезні втрати через Brexit

З часу проведення референдуму про вихід Сполученого Королівства з Євросоюзу фондовий ринок вже втратив понад 25 мільярдів доларів.

Поки політики Великобританії і ЄС домовлялися спочатку про угоду, а потім про відстрочку Brexit, гравці на фондовому ринку вже давно зрозуміли, що справа до добра не доведе і почали активно виводити величезні суми грошей з економіки Британії.

На сьогоднішній день склалася парадоксальна ситуація: з одного боку триває відтік капіталу, а з іншого – ключовий фондовий індекс FTSE 100 в першому кварталі 2019 року зріс на 13 пунктів.

Глава департаменту по розміщенню активів компанії Pacific Life Fund Advisors Макс Гохман зазначив: «Котирування кажуть, що все добре, відтік інвестицій говорить, що все погано. Добром це, швидше за все, не закінчиться».

Згідно з підрахунками експертів агентства Bloomberg, шість найбільших компаній Великобританії для того, щоб пом’якшити негативні наслідки від Brexit, були змушені витратити 350 мільйонів фунтів. При цьому Bloomberg зазначає, що відстрочка Brexit на півроку спричинить додаткові витрати для британських компаній.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Британії в останній момент вдалося досягти нелегкої мети, яка вже багатьом здавалась недосяжною: згода 27 країн, що входять до складу Європейського союзу, щодо перенесення терміну Brexit  уряд Великобританії вже має.

Вихід Великобританії з ЄС ніяк не вплинув на популярність Лондона серед іноземних туристів.