Вперше за 10 років заметіль обрушилася на Нідерланди

“Вчора над Північно-Західною Європою пройшов холодний фронт”, – повідомляє AFP.

На Нідерландах вперше за більш, ніж 10 років почалася заметіль. Країна і частини сусідньої Німеччини були засипані снігом, що порушило роботу залізничного, повітряного і автомобільного транспорту.

Вчора Національне агентство погоди Нідерландів випустило «червоний код» попередження про погану погоду по всій країні, що трапляється вкрай рідко. Сніговий покрив становив від 5 до 10 сантиметрів, а подекуди сягав 30.

«Це перша заметіль за довгий час: остання заметіль була в січні 2010 року», – кажуть голландські метеорологи.

Більше 80 автомобілів зійшли з доріг в Нідерландах через обмерзання. Водіям рекомендується утриматися від поїздки.

Багато людей в голландських і німецьких містах виходили на вулицю кататися на санках або грати в сніжки, незважаючи на холодну погоду – термометри показували мінус 5 градусів.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте сказав, що катання на ковзанах буде дозволено, якщо канали вперше з 2019 року замерзнуть, але попередив голландців, щоб вони дотримувалися соціального дистанціювання і намагалися не впасти і не потрапити до переповнених лікарень.

По інший бік Північного моря Британію також накрив сильний снігопад, викликаний штормом Дарсі, як це погодне явище назвали голландські синоптики. Швидкість вітру досягала 90 кілометрів на годину.