Уряд Великобританії не буде затягувати з угодою про Brexit

Після того, як британському уряду вдалося отримати відстрочку Brexit, відразу ж почалися переговори з депутатами Палати громад.

Судячи з інформації, яку озвучують офіційні представники уряду, очолюваного Терезою Мей, затягування до останнього дня схвалення парламентом країни угоди про вихід Сполученого Королівства з Європейського союзу не буде.

В уряді відзнають, що оперативність прийняття парламентом Великобританії позитивного рішення за угодою з Євросоюзом про Brexit залежить від ходу переговорів з опозиційною Лейбористської партією. Якщо протягом двох місяців, які відвели на проведення переговорів, вдасться досягти компромісного рішення, то голосування за угодою про вихід країни з ЄС можна буде провести до початку липня.

За словами голови секретаріату кабінету міністрів Великобританії Девіда Лідінгтона, в уряді розраховують, що провести договір про Brexit через нижню палату парламенту вдасться ще до першого засідання Європейського парламенту нового скликання у липні.

Високопоставлений чиновник не уточнив конкретні терміни можливого голосування, вказавши лише, що це планується зробити при першій же можливості.

Також Девід Лідінгтон додав, що ключем до проведення успішного голосування в Палаті громад є проведення успішних переговорів з опозиційною Лейбористської партією. За його словами, на сьогоднішній день переговори проходять продуктивно.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з часу проведення референдуму про вихід Сполученого Королівства з Європейського союзу в липні 2016 року фондовий ринок країни вже втратив понад 25 мільярдів доларів.

Економічні експерти проаналізували наслідки виходу Великобританії зі складу ЄС. Підсумки дослідження виявилися досить невтішними не тільки для британців, але і для громадян усіх країн Євросоюзу.