Військовий снаряд знайдено в Кремлі. Це повітряна бомба часів Другої світової війни.

Під час земляних робіт в Кремлі, який є резиденцією президента Росії, в четвер була виявлена ​​бомба часів Другої світової війни, заявив генерал-комендант Кремля Сергій Хлєбніков.

Він повідомив, що сапери знешкодили її і відвезли на тренувальний майданчик, де вона буде підірвана.

За словами офіційного представника Кремля Дмитра Пєскова, ця подія не вплинула на графік роботи президента Володимира Путіна.

Бомба була виявлена ​​в Тайницькому саду, в південній частині кремлівської стіни, під час гідроізоляційних робіт. Вона була знайдена в місці, де в царські часи знаходився льох, призначений для зберігання їжі.

Напади на Кремль під час війни
Кремль був однією з головних цілей для німецької авіації, які перші нальоти на Москву провели в липні 1941 року. Перші бомби впали на Кремль вночі 22 липня. Одна з них – вагою 250 кг – пробила дах Великого Кремлівського палацу, але не вибухнула. У 1941 році Кремль бомбили ще чотири рази.

У 1942 році Люфтваффе провів три рейди. Протягом останнього, 29 березня, одна з бомб вибухнула в саду, знищивши вантажівку з боєприпасами для сил ППО, дислокованих в Кремлі.

Російські історики підрахували, що в 1941-42 роках на Кремль і його найближчі околиці впало 15 бомб, що руйнують і осколкових, 151 – запальних і дві освітлювальних.