Не всі роботодавці Великобританії повністю готові платити мінімальну зарплату своїм працівникам

Протягом минулого року було надано близько 5 тисяч претензій проти фірм, які не виплатили юридичний мінімум своїм співробітникам

Роздрібні оператори поряд з готельним бізнесом, соціальним захистом і виробничими галузями є одними з найбільш затятих неплатників, коли мова йде про національну мінімальної заробітної плати.

жителям британии не выплачен юридический минимум

Число повідомлень про невдоволення серед працівників за підозрою в невиплаті національної мінімальної заробітної плати подвоїлася в 2017 році, оскільки зростаюча кількість працівників потрапило в його сферу.

Введення національної заробітної плати в 2016 році підвищив зарплату з 6,70 до 7,20 фунтів стерлінгів на годину для співробітників у віці 25 років і старше, збільшившись в минулому році до 7,50 фунтів стерлінгів і, збільшивши кількість працівників, охоплених від одного мільйона до 1,6 мільйона осіб. Якщо інфляція буде зменшувати фактичну заробітну плату, то це буде враховуватися в зарплаті.

Інші поширені прийоми роботодавців включають в себе віднімання грошей із заробітної плати для уніформи, виплату зарплати учня працівникам, а також неправильний облік надурочних.

В даний час можуть бути стягнуті штрафні санкції за недоплату за національною мінімальної заробітної плати у розмірі до 200 відсотків заборгованості, до 200 000 фунтів стерлінгів на одного працівника. Потенційно небезпечний для бізнесу, роботодавець буде «названо і зганьблений» за те, що він не зміг належним чином оплатити своїх співробітників.

Джерело www.independent.co.uk