Навіть у Німеччині з роботодавцями потрібно тримати вухо востро

1,8 мільйонам працівників у Німеччині платять менше мінімальної зарплати. Німецькі роботодавці примудряються усіма можливими способами обходити закон про оплату праці.

nemeckiy-rabotodatel

Мінімальна оплата праці була введена з метою соціального забезпечення працівників, щоб роботодавець більш-менш адекватно оплачував працю найманих робітників. За підрахунками фахівців ринку праці, завдяки цьому понад 4 мільйонів працівників в Німеччині мають можливість заробляти більше. Але за статистичними даними, все одно приблизно половина з цього числа працівників все ще отримують набагато менше за виконання роботи, ніж прописано в законі. Такі дані оприлюднив Німецький інститут економічних досліджень (DIW).

Цьому є просте і не дуже втішне пояснення: багато роботодавці знаходять обхідні шляхи, які дають їм можливість не виплачувати мінімальну зарплату, передбачену в німецькому законодавстві. Найбільш часто цим користуються фірми в будівельному і транспортному секторах економіки, на транспорті, в службах доставки та клінінгу.

Найпоширеніші трюки роботодавців, щоб не платити належну зарплату: в договорі про найм вказується місячна зарплата, а кількість годин не прописано, нерідко працівникам не оплачують виконання додаткової роботи, водіям платять тільки за години в дорозі, не враховуючи весь робочий час, клінінгові компанії не платять за годину роботи, а за прибирання певної кількості кімнат.

За друге півріччя 2017 року було розпочато 2400 розслідувань за фактом невиплати мінімальної зарплати. Роботодавців оштрафували на 19 мільйонів євро. У Німеччині питаннями виплати мінімальної зарплати займається спеціальна комісія – Mindenstlhnkommission.