Світовий банк прогнозує для економіки України відмінний рік

Фахівці Світового банку уважно проаналізували поточну ситуацію української економіки і зробили висновок, що перспективи її розвитку на 2020 рік просто чудові.

Експерти прогнозують, що зростання внутрішнього валового продукту України в цьому році буде збільшуватися прискореними темпами. Новий прогноз Світового банку стверджує, що українська економіка в цьому році зросте на 3,7 відсотка. Зростання ВВП буде навіть більше на 0,3 відсотка, ніж думали фахівці цієї авторитетної фінансової міжнародної організації ще кілька місяців тому.

Експерти дали прогноз розвитку української економіки на кілька років вперед. Вони вважають, що протягом 2021-2022 років зростання буде на рівні 4,2 ​​відсотка. Звичайно, це за умови, якщо ситуація в світовій економіці буде розвиватися без будь-яких непередбачуваних сценаріїв. Адже експерти вже кілька років побоюються, що вибухне чергова економічна криза в масштабах всієї планети. Однак поки їх побоювання не підтверджуються на практиці.

Головне, щоб всі ці великі відсотки зростання економіки не були тільки віртуальними у виступах представників влади і експертів, а реально відбивалися у вигляді підвищення заробітних плат українців і якісного поліпшення життя.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на думку експертів міжнародного консалтингового агентства PwC, в 2020 році темпи зростання світової економіки сповільняться.

У листопаді 2019 року падіння української промисловості склало 7,5 відсотка. При цьому в Держстаті відзначають, що скорочення йде прискореними темпами.