Передсвятковий ажіотаж досяг апогею

Українські громадяни, які живуть в прикордонних районах, користуються можливістю закупати продукти на великодні свята по великим знижкам в супермаркетах Польщі.

Польські торгові мережі, чиї магазини розташовані в прикордонних містах, відзначають просто свято надприбутків. Рекламні газети супермаркетів в польському Перемишлі переповнені пропозиціями акцій і знижених цін. Наприклад, в «Теско» кілограм свинячої шиї коштує 8 злотих – це по курсу всього 56 гривень. В Україні ціна в два рази вища. Якщо шинка у нас коштує 130 гривень, то у поляків – 63 гривні.

У ці передсвяткові дні українці активно їздять, щоб скористатися різними акціями і купити продукти на Великдень в два рази дешевше, ніж в українських магазинах. Навіть уже самі поляки незадоволені, що через великий наплив українських шопінг-туристів, самі вони повинні якось перебиватися на старих м’ясних запасах.

Не тільки м’ясо має великий попит у наших співгромадян. З прилавків швидко зникає молоко, яке на 8 гривень дешевше, ніж в Україні. Акційні ціни на масло і сир дозволяють заощадити 35 відсотків. Наприклад 300 грам вершкового масла в «Бедронка» коштує всього 30 гривень. І це при тому, що заробітні плати поляків в рази більші, ніж в українців. Тож не дивно, що наші співгромадяни не тільки їздять купувати продукти перед святами, а й активно працевлаштовуються на роботу в Польщі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 1 липня 2019 року, всім дітям в Польщі у віці до вісімнадцяти років щомісяця виплачуватимуть 500 злотих (більше 100 євро).

Уряд Польщі категорично проти відмови від злотого.