Майже 30% пацієнтів з коронавірусом в Англії повторно госпіталізуються

Як повідомляє Guardian з посиланням на проведені дослідження, майже третина виписаних з лікарні після лікування від коронавірусної інфекції в Англії були повторно госпіталізовані протягом п’яти місяців, і майже кожен восьмий помер.

Дослідження також виявило більш високий ризик виникнення проблем з деякими органами після виписки у осіб молодше 70 років і у представників етнічних меншин.

«Так багато було сказано про всіх цих людей, які помирають від COVID … але смерть – не єдине, що має значення», – сказала доктор Шарлотта Саммерс з Кембриджського університету, яка не брала участі в дослідженні.

«Ідея полягає в тому, що у нас такий рівень підвищеного ризику для людей, особливо молоді, а це значить, що у нас багато роботи», – сказала вона.

Немає єдиної думки про масштаби і вплив «тривалого COVID-19», але вчені описують нові докази, як тривожні.

Відповідно до недавньої публікації Управління національної статистики, у 1/5 інфікованих в Англії, як і раніше, спостерігалися симптоми коронавіруса через п’ять тижнів після зараження, а у половини з них проблеми зберігалися протягом, як мінімум, 12 тижнів.

За словами Камлеша Хунті, професора Лестерського університету, який брав участь в дослідженні, завдяки кращому розумінню хвороби і новим методам лікування лікарняна смертність від COVID-19 різко знизилася.

Висновки засновані на даних національної статистики і даних лікарів Англії. В цілому 47780 чоловік, госпіталізованих з 1 січня 2020 року по 31 серпня 2020 року з коронавірусом в лікарню, порівнювалися з контрольною групою, яка не була інфікована.

29,4% з 47 780 були повторно госпіталізовані протягом 140 днів після виписки, 12,3% померли. Дослідники виявили, що частота повторних госпіталізацій в 3,5 рази вище, а рівень смертності в сім разів вище, ніж у контрольній групі.

Ризики захворювань таких, як респіраторні захворювання, діабет і проблеми з серцем, печінкою і нирками, у пацієнтів з коронавірусом вище, ніж у контрольній групі. Цей ризик вище для молодих людей і представників етнічних меншин, ніж для осіб старше 70 років.

Захворювання органів дихання діагностовано у 14 140 хворих коронавірусів (29,6%), виписаних з лікарні, при цьому у 6085 раніше не було проблем.