Австралія залишиться закритою для мандрівників з-за кордону до 2022 року?

Світові агентства повідомляють, що “Австралія може не відкрити свої кордони для мандрівників з інших країн в 2021 році, незважаючи на кампанію вакцинації, яка просувається по всьому світу”.

За словами голови Національного департаменту охорони здоров’я Брендана Мерфі, який є одним з головних радників уряду, ймовірно, будуть суттєві обмеження протягом більшої частини року, і людям не варто сподіватися, що в 2021 році повернеться стандартний перетин кордонів.

«Навіть якщо більша частина населення світу буде вакцинована, ми не знаємо, чи запобіжить це передачі вірусу», – сказав він телеканалу ABC. «Карантинні заходи, швидше за все, збережуться протягом деякого часу», – додав експерт.

Через ці обмежень десятки тисяч австралійців залишаються за кордоном. Ті, хто повертається, повинні заплатити близько 3000 австралійських доларів (близько 1900 євро) за 14-денний карантин в готелі.

Австралія скоротила поставки вакцин AstraZeneca / Oxford і Pfizer / Biontech. Однак місцевий регулятор ще не дав зелене світло на їх використання.

Передбачається, що кампанія вакцинації почнеться не раніше кінця лютого.