У США схвалено експрес-тест на COVID-19 для домашнього використання

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило використання експрес-тесту Ellume COVID-19 Home Test, який буде продаватися без рецепта в аптеках і буде легко застосовний для домашнього використання.

У зв’язку з цим FDA опублікувало офіційну заяву.

«Отримання дозволу – важливий крок в діагностичному тестуванні COVID-19. Вирішуючи використовувати тест без рецепта, FDA дозволяє продавати його в таких місцях, як аптеки, де пацієнт може купити його, зробити мазок з носа, пройди тест і побачити результат через 20 хвилин»,- прокоментував глава агентства Стівен Хан.

Це розширить доступ людей до діагностики COVID-19, знизить навантаження на лабораторії і дозволить уникнути непотрібних відвідувань лікарень.

Домашній тест Ellume COVID-19 правильно визначає 96% позитивних зразків і 100% негативних зразків у людей з симптомами. У безсимптомних людей правильно зареєстровані 91% позитивних і 96% негативних проб.

Тест, розроблений каліфорнійською Ellume, буде продаватися приблизно за 30 доларів, і в січні 2021 року компанія планує випустити 3 мільйони одиниць.