Кожні 15 секунд від коронавіруса помирає людина

Понад 700 000 чоловік у всьому світі вже стали жертвами коронавіруса. За даними Reuters, “кожні 15 секунд від інфекції помирає одна людина”. За оцінками агентства, “COVID-19 вбивав майже 5900 чоловік кожен день протягом останніх 14 днів, або 247 осіб на годину”.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, молоді люди, які заповнюють нічні клуби і пляжі, викликають зростання нових випадків коронавіруса у всьому світі, причому частка людей у ​​віці від 15 до 24 років потроїлася за п’ять місяців. Проведений ВООЗ аналіз 6 мільйонів інфікованих в період з 24 лютого по 12 липня показує, що частка людей у ​​віці від 15 до 24 років збільшилася з 4,5% до 15%. Крім США, Іспанії, Німеччини і Франції, а також таких азіатських країн, як Японія, багато з недавно інфікованих – молоді. За даними ВООЗ, в цілому молоді люди недостатньо пильні і не строго дотримують фізичну дистанцію, до того ж вони більше подорожують, що збільшує ризик зараження. Також збільшилася вікова група з 5 до 14 років. Зараз інфікованих 4,6%, тоді, як на початку їх було 0,8%.

Директор ВООЗ Тедрос Гебрейесус сказав на брифінгу минулого тижня, що молоді люди не невразливі. Вони можуть заразитися, вони можуть померти, вони можуть передати вірус іншим людям. Дослідники з китайського університету в Гонконзі стверджують, що коронавірус пошкоджує печінку кожного п’ятого пацієнта. Експерти вивчили клінічні дані перших 1040 пацієнтів з інфекцією в Гонконзі у віці від 22 до 52 років. Лікарі виявили серйозне порушення функції печінки у 23% з них, більшості з яких була потрібна інтенсивна терапія.