Джо Байден і його дружина Джілл зробили щеплення від COVID-19

“Сьогодні обраний президент США Джо Байден і його дружина Джілл були вакциновані проти COVID-19, і це транслювалося в прямому ефірі по телебаченню”, – повідомляє DPA.

Сім’я Байденів закликала американців зробити щеплення від COVID-19, коли вакцина стане доступною для більшої кількості людей.

«Люди повинні бути готові до вакцинації, коли вакцина стане доступною. Їм нема про що турбуватися. Мені скоро зроблять ін’єкцію і другої дози вакцини “, – сказав Байден.

Джо Байден і його дружина були вакциновані вакцинами Pfizer і Biontech, першою вакциною проти коронавіруса, доступною на ринку. Друга вакцина, Moderna, була схвалена органами охорони здоров’я США минулого тижня.

На даний момент віце-президент США Майк Пенс і лідер сенату-республіканець Мітч МакКоннелл також були вакциновані проти COVID-19.

Провідний спеціаліст з інфекційних захворювань США Ентоні Фаучи сказав, що люди, що займають важливі державні посади, повинні бути вакциновані, як можна швидше з міркувань безпеки.

“Сполучені Штати – країна з найбільшою кількістю коронавірусної інфекції в світі. Цим вірусом заразилися майже 18 мільйонів американців. Число загиблих від вірусу в США складає більше 318 тисяч чоловік”,- відзначає DPA.