Джонсон стурбований зростанням числа випадків зараження індійським коронавірусом в Великобританії

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив вчора, що він «стурбований» ростом в Великобританії варіанти коронавіруса, вперше виявленого в Індії, після того, як ретельне вивчення інфекцій в Англії показало, що цей штам стає все більш поширеним.

«Це тривожний варіант, нас це турбує», – сказав Джонсон: «Ми хочемо переконатися, що вжили всіх заходів обережності, які ми можемо зробити зараз, тому сьогодні проводяться наради, щоб точно обговорити, що нам потрібно зробити. Є ряд речей, які ми можемо зробити, і ми нічого не виключаємо. ”

У своїй останній оцінці, опублікованій в четвер, Імперський коледж Лондона заявив, що загальна захворюваність впала до найнижчого рівня з серпня після суворої блокади і успішної вакцинації, але попередив, що слід уважно стежити за індійською версією.

Так зване дослідження REACT показало, що індійський штам був виявлений в 7,7% з 127 000 випадків, протестованих в період з 15 квітня по 3 травня.

Хоча британський уряд і вчені заявили, що в найближчі тижні може початися зростання нових випадків захворювання, неясно, чи призведе це до значного збільшення числа госпіталізацій і смертей, враховуючи, що більшість людей, що вважаються вразливими, були вакциновані.

В останні кілька тижнів, коли в Індії стався катастрофічний сплеск вірусу, в усьому світі росли побоювання з приводу потенційних нових варіантів обходу захисту, пропонованої вакцинами.

У Сполученому Королівстві знімаються обмеження. Уряд сподівається зняти велику частину обмежень, що залишилися на соціальні контакти в червні.

Успішні вакцини також допомогли приборкати інфекції, поряд з блокадою.

Зниження інфекцій призвело до різкого зниження щоденних смертей від коронавіруса, 11 з яких були зареєстровані в середу.

Проте, в Великобританії найбільша кількість смертей, пов’язаних з вірусами, в Європі – понад 127 600.