Ціна на газ через рік буде вдвічі більше, ніж зараз

Перед урядом України стоїть дилема – підвищувати ціну на газ або повністю припиняти співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Обидва варіанти розвитку подій не несуть нічого хорошого для абсолютної більшості українських громадян.

цена на газ

По суті цієї осені уряд Володимира Гройсмана виявилося між двох вогнів: якщо піднімати ціну на газ – це призведе до негайного зростання тарифів на опалення і гарячу воду, а якщо відмовлятися від співпраці з МВФ і залишати ціну газу на нинішньому рівні, то гривня не встоїть, курс впаде, що автоматично збільшить рівень інфляції.

Якщо новий меморандум з Міжнародним валютним фондом буде підписаний, а судячи з усього, все до цього йде, то вже в листопаді ціна на блакитне паливо зросте на 23 відсотки. У наступному році передбачається підвищення ціни на газ двічі: спочатку з 1 квітня на 18 відсотків та з 1 жовтня ціна повинна досягти рівня імпортного паритету, який на сьогоднішній день складає більше 13 тисяч гривень.

При цьому ціна за опалення квартири через рік може зрости мінімум на 80 відсотків, перспективи, м’яко кажучи, зовсім не райдужні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про велику вірогідність зростання в два рази цін на електроенергію в липні 2019 року, оскільки на сьогоднішній день витрати на виробництво електроенергії покриваються лише на половину.

Джерело: www.eurabota.ua

12.10.2018