Картина Пікассо із зображенням його коханки продана за 103 мільйони доларів в Нью-Йорку

“Картина Пабло Пікассо «Жінка, що сидить біля вікна (Марія-Тереза)» була продана в четвер на Christie’s в Нью-Йорку за 103,4 мільйона доларів”, – повідомив аукціонний будинок.

“Картина, завершена в 1932 році, була продана після 19-хвилинної ставки за 90 мільйонів доларів, які виросли до 103,4 мільйона доларів, коли були додані збори і комісійні”, – повідомив аукціонний будинок.

За оцінками Christie’s, картина буде продаватися за 55 мільйонів доларів.

Продаж підтверджує життєздатність арт-ринку, незважаючи на пандемію Covid-19, а також особливий статус Пікассо, який народився в 1881 році і помер в 1973 році.

Хороші результати в четвер на загальну суму 481 мільйон доларів “сигналізують про реальний повернення до нормального життя, а також є сигналом того, що ринок мистецтва дійсно йде в правильному напрямку”, – сказала Бонні Бреннан, президент Christie’s America.

Картина, що зображає юну коханку і музу Пікассо, Марі-Терезу Вальтер, була придбана всього вісім років тому на лондонській розпродажу за 28,6 мільйона фунтів стерлінгів (близько 44,8 мільйона доларів), що менше половини ціни, запропонованої в четвер.

П’ять робіт іспанського художника вже переступили символічний поріг в 100 мільйонів доларів.

Це перший раз за два роки, коли картина подолала позначку в 100 мільйонів доларів з тих пір, як картина Клода Моне 1890 року «Meules» досягла 110,7 мільйона доларів на Sotheby’s, також в Нью-Йорку.