До 2022 року автомобілі перестануть пересуватися по центру Парижа

Міська рада запропонувала план радикального скорочення автомобільного руху в центрі французької столиці Парижа до 2022 року.

Схема обмежить проїзд автотранспортних засобів в чотирьох центральних районах, віддавши перевагу велосипедистам, пішоходам і громадському транспорту.

За словами представників мерії, район з низькою прохідністю призведе до того, що місто стане «менш забрудненим, зеленим, спокійним і безпечним».

Під час пандемії Париж побудував сотні кілометрів велосипедних доріжок. Мер Енн Ідальго була переобрана в минулому році, в основному через платформи для 15-хвилинного міста. Мета полягає в тому, щоб полегшити для жителів доступ до магазинів, школ і послуг в межах чверті години від будинку, якщо вони ходять пішки або на велосипеді.

Консультації по новому плану створення центральної пішохідної зони вже почалися з жителями Парижа.

І люди, і компанії як і раніше будуть мати право пересуватися по центральному майдані, але транзитний рух буде заборонено.

Париж опублікував пропоновану карту, яка показує район в центрі міста, де будуть введені обмеження руху. Район простягається від Бастилії на сході до Тюїльрі на заході і охоплює обидва береги Сени, включаючи частину Сен-Жермена.