Сім’я звинуватила державу в смерті сина і зажадала 100 мільйонів доларів

Сім’я хлопця, який помер від обмороження в Техасі, подала позов на 100 млн. доларів проти Державної ради по надійності електропостачання (ERCOT). Це група енергетичних компаній, яка обслуговує близько 90% споживачів державної та місцевої енергетичної компанії Entergy.

“За попередньою інформацією, Крістіан Павон помер в місті Конро, переночувавши в будинку, який залишився без тепла і світла через масові відключення електроенергії”, – повідомляє ТАСС. Сім’я загиблого стверджує, що син помер від переохолодження, але офіційна причина смерті досі не встановлена.

Entergy висловила співчуття у зв’язку зі смертю Павона. «Ми дуже засмучені смертю людини в нашому районі. Ми не маємо права давати коментарі в зв’язку з поточним судовим розглядом»,- йдеться в заяві компанії.

У той же час ERCOT висловив упевненість, що місцеві енергетичні компанії прийняли правильне рішення, вдавшись до постійних відключень, коли вся державна електромережа була на межі краху. Більшість споживачів електроенергії в Техасі були повторно підключені до мережі.

Крім того, у багатьох будинках, які були без електрики протягом декількох днів, лопнули труби, в результаті чого сотні тисяч людей залишилися без води під час найсильнішої хуртовини за 30 років.