США, Великобританія, Норвегія і Фінляндія спостерігають за навчаннями Росії в Арктиці

За повідомленням Інтерфаксу, на Північному флоті Росії спостерігається зростання активності іноземних розвідок під час великих російських навчань в Арктиці.

«В ході підготовки і проведення навчань спостерігалася висока активність морської і повітряної розвідки зарубіжних країн, Північноатлантичного альянсу, а також окремих його держав-членів – США, Великобританії, Норвегії», – відзначили в прес-службі Північного флоту.

«Літаки базових патрульно-розвідувальних літаків США, Норвегії та Фінляндії зробили до 17 злетів у повітряному просторі Баренцева моря і регіонів Фінляндії, що межують з Російською Федерацією», – повідомили в штабі ВМФ.

Вони відзначили, що крім норвезького розвідувального корабля «Марія», гідрографічного корабля «Ехо» і фрегата ВМС Великобританії «Ланкастер» їх додатково відправили для поліпшення морської розвідки в Баренцевому морі.

9 вересня Північний флот Росії оголосив про початок великих маневрів в Арктиці. У їх складі близько 50 кораблів, 120 літаків і вертольотів, а також близько 8000 військовослужбовців.

Сьогодні Північний флот Росії почав повернення військ з маневрів в Арктиці.