Експерти з Великобританії: новий тип коронавіруса може бути на 70% більше заразним

Комітет з надзвичайних ситуацій Cobra при уряді Великобританії проводить термінове засідання з приводу поширення мутированої версії коронавіруса в країні, щоб обговорити вирішення деяких країн обмежити транспортне сполучення з королівством.

Як зазначив представник прем’єр-міністра Бориса Джонсона, він особисто буде головувати на позачерговому засіданні. «Прем’єр-міністр очолить сьогоднішню зустріч комітету Cobra, на якій будуть обговорюватися питання міжнародних перевезень, зокрема, постійний потік товарів до Великобританії і назад»,- сказав представник Джонсона.

Раніше сьогодні ряд країн світу оголосили про намір обмежити пасажирські та повітряні перевезення зі Сполученим Королівством в зв’язку з поширенням нового штаму коронавірусу. Деякі країни прийняли ще більш суворі заходи: наприклад, Франція вирішила на 48 годин призупинити прийом не тільки рейсів, а й інших пасажирських перевезень з Великобританії. Тоді керівництво британського порту Дувр припинило відправку пасажирських і вантажних поромів до республіки.

Новий штам коронавіруса був виявлений в королівстві в вересні, але почав широко розповсюджуватися в середині листопада, згідно із заявою Міністерства охорони здоров’я Англії.

На екстреній прес-конференції 19 грудня Борис Джонсон оголосив, що, за попередніми даними, новий тип коронавіруса може бути на 70% більше заразним, додавши, що британські експерти ще не знайшли доказів того, що це призводить до більш високої смертності. Новий тип коронавіруса швидко стає домінуючим – в Лондоні і на південному сході Англії тепер на нього припадає близько 60% нових випадків зараження, що змушує владу вживати більш жорстких заходів по боротьбі з інфекцією.

У той же час Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що після новий вид коронавіруса вже поширився в Данії, Нідерландах та Австралії.