Найбільші лоукостери покарані за бажання «заробити зайве» на пассажирах

 

Найбільш популярні європейські лоукости були оштрафовані за спробу стягувати гроші за перевезення ручної поклажі своїх пасажирів. Штрафні санкції торкнулися лоукостерів Wizz Air та Ryanair, послугами яких користуються мільйони європейців.

Угорська та ірландська компанії «покарані» на 4 мільйони євро. В ході розслідування було доведено, що ініціатива доплати за ручну поклажу була введена незаконно.

Читайте також: Ryanair знову почав «акцію небаченої щедрості»

Штрафи були накладені на лоукостери Антимонопольним відомством Італії. На 3 мільйони «нагрішили» в Ryanair, а в Wizz Air «відбулися» лише штрафом в 1 мільйон.

Італійські чиновники вирішили, що нові вимоги доплати за порушення максимальної ваги ручної поклажі є незаконним.

Відзначимо, що практика «доплати» за перевищення максимально дозволеної кількості ручної поклажі була введена перевізниками лише в кінці минулого року. Всього за перевищення ваги доводилося платити від 5 до 25 євро.

Рішення про незаконність застосування цієї практики було засновано на непрозорості способів впровадження нової тарифної політики. Італійські чиновники відзначили, що доплата виявилася способом несправедливого підвищення ціни квитків, шляхом впровадження нових цін на ключові послуги.