Британський цифровий банк запровадив чотириденний робочий тиждень

Британський онлайн-банк Atom Bank запровадив чотириденний робочий тиждень для своїх 430 співробітників без зниження їхньої заробітної плати.

“Співробітники тепер працюють 34 години на чотири дні і отримують перерву в понеділок або п’ятницю, тоді як раніше вони працювали 37,5 години весь тиждень”, – повідомляє ВВС.

Глава банку Марк Маллен прокоментував, що зміна була викликана пандемією і допоможе покращити добробут та утримати персонал. Однак, за його словами, співробітникам доведеться працювати довше у ті дні, коли вони на роботі.

«Я думаю, що працювати з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00 це досить старомодно. І пандемія показала нам, що в цьому немає потреби», – сказав Маллен. За його словами, новий графік роботи відображає переваги його співробітників щодо більшої гнучкості.

Atom був одним із перших цифрових банків у Великій Британії і за останній фінансовий рік отримав позику на суму 2,7 мільярда фунтів стерлінгів. Зміни в умовах праці набули чинності 1 листопада після того, як дослідження показало, що вони не негативно вплинуть на якість обслуговування клієнтів або продуктивність.