Розвідувальний американський літак помічений над Корейським півостровом

У небі над Республікою Корея був помічений розвідувальний літак Boeing RC-135W ВВС США. Про це повідомила військова служба стеження за повітряними об’єктами на своїй сторінці в Twitter.

За даними служби, літак летів на висоті близько 9 тис. футів (9,4 км). Інформація про точне місцезнаходження і час польоту не надавалася.

Це третій розвідувальний політ ВВС США над Корейським півостровом за тиждень. Крім того, 31 грудня розвідувальний літак RC-135S пролетів над південною частиною Японських островів.

ВВС США посилають розвідувальні літаки на Корейський півострів з листопада 2019 року після напружених відносин з КНДР, яка провела серію ракетних пусків. У грудні Пхеньян оголосив про проведення двох «важливих випробувань» на космодромі Сохе, не надавши інформацію про те, що саме пройшло перевірку на полігоні.

Начальник штабу Корейської Народної Армії Пак Чон сказав, що Пхеньян буде використовувати свої ресурси для стримування ядерних загроз США. На підставі аналізу супутникових зображень зарубіжні експерти припустили, що нові двигуни були випробувані для міжконтинентальних балістичних або космічних ракет.