Затверджено нові правила авіаперевезень

У нових правилах авіаперевезень немає пункту про обов’язкове перевезення певної норми багажу.

Державна авіаційна служба України затвердила нові правила повітряних перевезень, обслуговування пасажирів і перевезення багажу.

Нові положення прийняті навздогін тим правилами, які авіакомпанії ввели самостійно. Однак до цього часу формально вони не були узгоджені з правилами, які були затверджені Державіаслужбою раніше.

Зміни торкнулися правил провезення багажу. У нових правилах немає норми про обов’язкове перевезення певної норми багажу. У старих правилах норма становила 15 кілограм. Всі тарифи перевезення багажу, які діють на сьогоднішній день на ринку, тепер офіційно дозволені.

Узаконена в новій редакції правил і можливість авіакомпаніями стягувати плату за реєстрацію в аеропорту, яку застосовували деякі авіакомпанії і до офіційного дозволу це робити.

На 5 хвилин продовжені терміни закінчення реєстрації і посадки в літак, з 40 хвилин до вильоту до 45-ти і посадки в літак – з 10 хвилин до 15-ти.

З нової редакції правил авіаперевезень вилучили норму, яка встановлювала мінімальну відстань, яка повинна бути між пасажирськими кріслами. Раніше ця відстань в бізнес-класі мала бути не менше 31 дюйма, а в економ-класі – 29 дюймів. Тобто тепер, щоб розмістити в салоні літака якомога більше сидінь, відстань між ними буде мінімальна. Головне, щоб ноги між кріслами вмістилися.

Навіть воду тепер будуть давати тільки за запитом пасажира, оскільки норми про обов’язкові прохолодні напої вже немає.

Виходить, що всі зміни в правилах спрямовані на те, щоб розмістити в салоні авіалайнера якомога більше пасажирів, з яких за будь-яку послугу будуть стягувати додаткову плату.

Нагадаємо, раніше ми писали, що стабільно зростає пасажиропотік між Україною і Туреччиною. Компанія ATLASJET оголосила про збільшення числа рейсів з українських аеропортів до Стамбулу.

Українська авіакомпанія МАУ ввела послугу самореєстрації пасажирів.