Знаменитий острів Боракай на Філіппінах повністю відкриють для туристів

Серйозні проблеми з екологією, які спостерігалися на популярному серед іноземних туристів філіппінському острові Боракай, будуть вирішені в найближчі місяці.

Філіппінська  влада пообіцяла повністю відкрити для туристів знаменитий острів Боракай. У минулому році його закрили для відпочиваючих у зв’язку з екологічною катастрофою.

Після наведення на острові порядку, влада обіцяє, що відкриють його для туристів ближче до кінця цього року.

В даний час на острові вже повним ходом йде робота. Співробітники клінінгових служб розчистили пляж, прибрали сміття. Також знесені всі будівлі, які були зведені без відповідного дозволу.

Влада вирішила, що після того, як доступ туристів на пляжі Боракая буде відновлений, число відвідувачів, а також кількість готелів на острові буде строго обмежена. Планується, що на Боракаї одночасно зможуть відпочивати близько 18 тисяч туристів при щоденному потоці з острова та на острів біля шести тисяч чоловік. На острові проведена акредитація готелів, яких на острові тепер нараховується 322.

Крім цього, будуть заборонені галасливі пляжні вечірки в стилі Ібіци, куріння і розпивання алкоголю в громадських місцях. Їсти і пити дозволяється тільки на території готелю, кафе чи ресторану.

Спеціальна туристична поліція буде стежити за тим, щоб відпочиваючі виконували всі правила. Порушників встановленого порядку будуть штрафувати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що спеціальний туристичний збір, який стягується з кожного відпочиваючого іноземця, що повертається з Єгипту додому, буде збільшений до 25 доларів.

Вартість квитка до римського Колізею в листопаді цього року буде збільшена до 16 євро.