Програма Erasmus + показала рекордний результат

Встановлено новий рекорд програми Erasmus +.

Відома європейська програма Erasmus + дає можливість студентам, аспірантам та викладачам їздити в європейські країни вчиться або викладати. Для цього розроблені програми короткострокових студентських обмінів, магістратури, докторантури або підвищення кваліфікації для викладачів. Ці програми дають можливість вчитися сотням тисяч молодих людей в університетах Європейського союзу.

Днями був опублікована і представлена доповідь Єврокомісії про виконання програми Erasmus +. Згідно з даними, які наведені в щорічній доповіді, протягом 2017 року за програмою Erasmus + в різних університетах Європейського союзу вчилися більше 400 тисяч студентів, аспірантів, які приїжджали з інших країн. З цієї величезної кількості учасників програми 34 тисячі людей приїхали з країн, які не входять до ЄС, в тому числі з України.

Програма Erasmus + була розроблена і запущена в 1987 році. За цей час в ній взяли участь більше 9 мільйонів чоловік. Програма в останні роки активно розвивається. За оцінками експертів Єврокомісії, до 2027 року кількість учасників Erasmus + в цілому збільшиться до 12 мільйонів чоловік. У минулому році в Єврокомісії з метою подальшого розвитку програми  Erasmus + запропонували істотно збільшити фінансування.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що незважаючи на рішення уряду Франції про значне підвищення ціни за навчання для студентів, які приїжджають з третіх країн, ряд університетів країни прийняли рішення залишити ціни на колишньому рівні.