Україна «на дні» рейтингу найщасливіших країн світу

Громадяни України не відрізняються позитивним настроєм, оптимізмом і вірою в майбутнє. Поширена думка українців про своїх співвітчизників днями отримала підтвердження. Так, наша країна зайняла 133 місце в рейтингу найщасливіших країн планети.

Дослідження, яке проливає світло на рівень суб’єктивного щастя народів світу, було проведено і представлено ООН. Фахівці з Підрозділу з пошуку рішень для розвитку склали рейтинг найщасливіших країн світу.

Читайте также: У Китаї вводять «пекельний графік»

На вершині «щасливого рейтингу» виявилася Фінляндія. Відзначимо, що трійка лідерів повністю складається з країн Скандинавії. Поруч з фінами «за шкалою щастя» розташували датчан і норвежців.

Крім країн Північної Європи, в першій десятці можна зустріти жителів Швейцарії, Канади, Ізраїлю та ФРН.
Сусіди України – Молдова і Росія розташувалися в другій половині ТОП-100 щасливих країн, а ось наша країна опинилася далеко за його межами.

Згідно з дослідженнями, українці є 133-ою країною світу за рівнем щастя. Нещасливішими за жителів нашої країни є лише громадяни Ефіопії, Свазіленду та Уганди.

Для дослідження рівня щастя народів світу вимірювалися показники безробіття, рівень економічного добробуту та опитування населення.