Колишній лідер донецьких сепаратистів купив квартири у Дубаї та Москві

“Колишній лідер так званої Донецької Народної Республіки (ДНР) Олександр Бородай, нині депутат російської Думи, придбав апартаменти в Дубаї майже одразу після повернення з Донбасу”, – повідомляє Радіо “Свобода”.

“Вартість його нерухомості в еміратах становить близько 450 тисяч євро”, – повідомила команда Олексія Навального з посиланням на реєстр власників нерухомості в ОАЕ.

Згідно з реєстром, Бородай володіє апартаментами з видом на Перську затоку площею 104 квадратні метри на штучному острові Пальма Джумейра. Відстань від його будинку до пляжу трохи більше 100 метрів.

Приблизно в цей же час – восени 2015 року він купив квартиру у престижному районі Москви – на бульварі «Ломоносівський». Площа об’єкта становить 142 квадратні метри, а його ринкова вартість – близько 100 мільйонів рублів.

Крім того, у квітні 2021 року Олександр Бородай придбав новий автомобіль LEXUS за 5,6 млн. рублів, хоча, згідно з офіційною декларацією за 2020 рік, його дохід становив 0 рублів, а на його банківських рахунках було 313 тисяч рублів.

“Команда Навального також повідомила, що Бородай не декларував власність за кордоном на вересневих парламентських виборах. За законом усі кандидати зобов’язані це робити. Саме тому екс-главу ДНР слід позбавити депутатського мандату”, – зазначають автори викриттів.

Московський спеціаліст зі зв’язків із громадськістю Олександр Бородай був «прем’єр-міністром» ДНР з 16 травня по 7 серпня 2014 року – у розпал збройного конфлікту на сході України. Він неодноразово заявляв, що поїхав на Донбас добровольцем, що був лідером сепаратистів «абсолютно вільним» і «нічого від цього не отримав». Згодом з’ясувалося, що його роботою особисто керував радник Володимира Путіна Владислав Сурков.

У вересні 2021 року Бородай балотувався на виборах до Державної Думи Росії як кандидат від путінської партії «Єдина Росія» в Ростовській області. Він посів восьме місце у списку, але отримав місце в парламенті після того, як чотири найкращі кандидати у списку пішли у відставку.