В європейських країнах масово скорочують банківських службовців

Протягом декількох попередніх років банківські системи європейських країн стикаються з великими проблемами, які значно зменшують прибутковість банків. У зв’язку з цим європейські банки вже скоротили понад 60 тисяч працівників, і цей процес, зважаючи на все, буде тривати і далі.

На сьогоднішній день ситуація на ринку для банківської системи Євросоюзу складається не кращим чином. Цьому сприяють відразу кілька факторів, які разом дають великий негативний ефект. Уповільнення економічного зростання, Brexit, нульові і негативні процентні ставки Європейського центрального банку. Всі ці чинники заводять банківську систему Європи буквально в глухий кут.

Від цього, насамперед, страждають пересічні банківські службовці. На сьогодні кількість співробітників десяти найбільших банків Європи скоротилася до 1,1 мільйона. Такого низького показника чисельності співробітників не фіксувалося вже 10 років. Для порівняння: у Сполучених Штатах зайнятість в найбільших банках країни знизилася на 7 відсотків.

Найбільшому в Німеччині банку «Deutsche Bank» довелося скоротити 18 тисяч осіб, щоб заощадити витрати. Аналогічно діяв провідний французький банк «Sociеtе Gеnеrale», скоротивши 1600 Співробітників із цінних паперів.

Міжнародне рейтингове агентство Moody’s прогнозує, що в середньостроковій перспективі «розрив в прибутковості між банками Єврозони і світовими банками буде збільшуватися».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що реальна загроза нависла над стабільністю євро. А все через те, що бюджети багатьох держав не відповідають критеріям Пакту стабільності і зростання.

Про похмурі перспективи розвитку світової економіки в 2020 році розповіла новий директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва. Зростання світового ВВП за підсумками 2019 року може стати найменшим за останні 10 років.