Автобусний лоукостер FlixBus запускає з України новий маршрут

Найбільший пасажирський автобусний бюджетний перевізник – німецька компанія FlixBus – запускає з Одеси новий рейс до міста Плзень (Чехія).

Підсумки діяльності німецького автобусного лоукостера на українському ринку пасажирських перевезень за півроку, які пройшли від початку діяльності компанії в Україні, підбив під час прес-конференції генеральний директор FlixBus в Польщі і Україні Міхал Леман. Він повідомив, що компанія підписала угоду про співпрацю з українським представництвом перевізника Regabus (Чехія). Автобуси цієї компанії будуть виконувати перші в Україні пасажирські перевезення по так званій «зеленій лінії» FlixBus. Це означає, що автобуси на цих маршрутах їздитимуть, використовуючи альтернативні джерела енергії.

Перший такий маршрут з’єднає Одесу і Плзень. Для зручності пасажирів автобуси будуть робити зупинки в наступних містах: Умань, Вінниця, Тернопіль, Львів, Краків (Польща) і Прага (Чехія). Автобуси FlixBus почнуть виконувати рейси за маршрутом Одеса-Плзень, починаючи з 11 грудня 2019 року.

Генеральний директор розповів, що найпопулярнішими напрямками з України за півроку роботи стали Київ-Варшава, Київ-Краків, Львів-Краків, Київ-Берлін і Київ-Будапешт.

На сьогоднішній день українці, які проживають в дев’яти областях, можуть скористатися послугами перевізника. Українські міста з’єднані прямими рейсами з містами п’яти європейських країн: Польщі, Німеччини, Австрії, Угорщини та Чехії.

Посилаючись на правила компанії, Міхал Леман не озвучив кількість перевезених за 6 місяців пасажирів і коефіцієнт заповнюваності крісел на українських маршрутах.

Офіційно німецький автобусний лоукостер FlixBus вийшов на український ринок пасажирських перевезень у червні цього року. Перевізник працює в 30 країнах і обслуговує 2 500 напрямків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в 2020 році заплановано побудувати колію європейського стандарту від польського кордону до Львова.

Чеський залізничний пасажирський перевізник – компанія Leo Express, отримала право на виконання рейсів за маршрутом Прага-Краків-Медика.