Повітряна гавань Харкова серед перших у світовому рейтингу

Аеропорт «Харків» продемонстрував відмінну динаміку збільшення пасажиропотоку за підсумками 2019 року і увійшов до трійки найбільш швидкозростаючих аеропортів на континенті.

Європейське відділення Міжнародної ради аеропортів (ACI Europe) постійно моніторить ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень на континенті. У тому числі аналізується робота всіх великих повітряних гаваней країн Європи, серед яких і міжнародний аеропорт «Харків».

Підсумки минулого року показали, що харківський аеропорт увійшов до трійки лідерів серед тих аеропортів, які за рік обслуговують до 5 мільйонів пасажирів.

У прес-службі транспортного підприємства повідомили: «Високу позицію в рейтингу забезпечив приріст пасажиропотоку аеропорту протягом усього року. У 2019 році Міжнародний аеропорт «Харків» обслужив на 38,4 відсотка більше пасажирів, ніж роком раніше».

Такі швидкі темпи розвитку дали можливість вперше в новітній історії аеропорту подолати відмітку в 1 мільйон пасажирів за рік.

Великий прогрес в роботі повітряної гавані відбувся за рахунок регулярного відкриття нових рейсів, заходу авіакомпаній Ryanair і Buta Airway.

В цілому, за підсумками 2019 року аеропорт Харкова обслужив 1,3 мільйона пасажирів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що авіакомпанія Windrose оголосила про запуск нових внутрішніх маршрутів, які з’єднають столицю з п’ятьма найбільшими містами країни: Харковом, Дніпром, Львовом, Одесою та Миколаєвом.

Перше місце в рейтингу ACI Europe серед аеропортів з пасажиропотоком від 10 до 25 мільйонів осіб на рік зайняв міжнародний аеропорт «Бориспіль».