Ув’язнений, пов’язаний з мафією в Італії, стріляв зі зброї, доставленої дроном

Ув’язнений-італієць вистрілив в інших ув’язнених через решітку їх камери зі зброї, яку, як вважають, було доставлено за допомогою безпілотника. Про це повідомляє тюремний союз.

“28-річний чоловік, пов’язаний з неаполітанської мафією, тричі вистрілив в ув’язнених, з якими він посварився, але не поранив їх”, – сказав Донато Капечі, глава тюремного союзу Сапі.

За словами Капечі, чоловікові дозволили вийти з камери, щоб прийняти душ, а після того, як двері відчинилися, він витягнув пістолет і націлив його на наглядача, змусивши його передати ключі від інших камер.

Не зумівши відкрити камери своїх ворогів, ув’язнений натомість вистрілив з-за грат.

Потім чоловік скористався незаконним мобільним телефоном, щоб зателефонувати своєму адвокату, який порадив йому передати зброю владі у в’язниці, що добре охороняється,  приблизно в 100 кілометрах на південний схід від Рима.

«Ми припускаємо, що зброя прибула за допомогою безпілотника», – сказав Капечі.

Цей інцидент є лише останнім у серії, яка викликала стурбованість з приводу безконтрольності в’язниць в Італії.

Згідно з доповіддю Ради Європи за 2020 рік, в країні самі переповнені тюрми в Європейському союзі: 120 ув’язнених на 100 місць, в порівнянні з 115 у Франції і 70,8 в Іспанії.

Італійські в’язниці піддалися критичній перевірці в червні, коли в одній з в’язниць охоронці били в’язнів кийками, пригнічуючи протести під час першої ізоляції через коронавірус.

Профспілка тюремної безпеки Уиппла закликала уряд створити кризовий підрозділ після інциденту зі стріляниною, заявивши, що тюремна система «вийшла з-під контролю».