Найбагатші люди світу збільшили свої статки під час пандемії

Найбагатші люди світу збільшили свої статеи під час пандемії коронавірусу. Про це свідчить масштабний звіт World Inequality Lab.

У 2021 році зареєстровано найрізкіше зростання багатства мільярдерів. У той же час 100 мільйонів людей у всьому світі впали в крайню бідність.

У доповіді говориться, що 10% найбагатших людей у світі зараз отримують 52% світового доходу, а найбідніша половина – тільки 8%.

“Після більш ніж 18 місяців пандемії світ став ще більш поляризованим. У міру того, як статки мільярдерів зросли більш ніж на 3,6 трильйона євро, ще 100 мільйонів людей приєдналися до вкрай бідних верств населення», – сказав Лукас Чанселло, один з директорів World Inequality Lab.

Згідно з даними, 10% найбагатших людей у світі володіють 76% всього світового багатства. А статки 52 найбагатших людей зростали на 9,2% на рік за останні 25 років.

Європа-самий рівноправний регіон, де 10% найбагатших отримують 36% доходу. Найбільша нерівність спостерігається на Близькому Сході і в Північній Африці, де 10% найбагатших отримують 58% доходу.