Аеропорт «Бориспіль» посів друге місце в рейтингу ACI Europe

Міжнародна рада аеропортів ACI Europe підбила підсумки за третій квартал. Виявилося, що міжнародний аеропорт «Бориспіль» посів друге місце за динамікою росту пасажиропотоку серед аеропортів, які обслуговують 10-25 мільйонів пасажирів на рік.

Згідно з оновленими статистичними даними, які опубліковані на сайті ACI Europe, зростання пасажиропотоку в найбільшій українській повітряній гавані в третьому кварталі склало 25,8 відсотка. На першому місці з приростом в 33,5 відсотка міжнародний аеропорт Мілана (Італія).

Також до п’ятірки кращих аеропортів на менш, ніж 5 мільйонів пасажирів, по росту пасажиропотоку увійшла повітряна гавань Харкова.

Організація ACI Europe є одним з шести відділень глобального торгового представництва аеропортів світу – Міжнародної ради аеропортів (Airports Council International).

Головними цілями Ради є створення необхідних умов для того, щоб галузь пасажирських перевезень успішно функціонувала в масштабах всієї планети, а також просування інтересів аеропортів для покращення їх роботи і розвитку бізнесу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що авіалайнер австралійської компанії Qantas Airways здійснив прямий безпосадочний рейс з Лондона до Сіднея, який на сьогодні є самим довготривалим перельотом в історії авіації.

Згідно з результатами соціологічного дослідження, 9,7 відсотка українців за попередні півтора року користувалися послугами авіакомпаній.