У НБУ вважають, що коронавірус не вплине на українську економіку

Експерти Національного банку України (НБУ) проаналізували ситуацію, яка склалася в українській економіці в зв’язку зі спалахом коронавируса в Китаї. Вивчався можливий непрямий вплив на економіку України небезпечного захворювання.

Фахівці НБУ зробили висновок, що ситуація, яка склалася на поточний момент в зв’язку з поширенням коронавируса COVID-19, на сьогоднішній день практично не чинить ніякого прямого і непрямого впливу на українську економіку. Однак, як зазначили експерти, якщо економіка Китаю найближчим часом істотно сповільниться, то це вже може вплинути на розвиток економіки України.

Зокрема, заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб підкреслив: «Зниження цін на метали компенсується зниженням цін на нафтогазові ресурси». Він також додав, що «на Україну вплив нижчих темпів зростання китайської економіки буде значно меншим, ніж на інших більш важливих китайських торгових партнерів».

Якщо китайській владі найближчим часом вдасться зупинити поширення коронавируса COVID-19, то він практично не вплине на економіку країни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що директор Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що економіка Китаю швидко подолає наслідки епідемії коронавируса.

Згідно з даними Держстату, інфляція в Україні протягом 2019 року сповільнилася з 4,1 до 3,2 відсотка.