Міністерство інфраструктури буде суворіше карати найбільш непунктуальні авіакомпанії

У міністерстві інфраструктури і в Державній авіаційній службі вже не можуть закривати очі на кричущі факти затримок авіарейсів з аеропортів України.

Затримки рейсів авіакомпаній з українських аеропортів – це вже як хронічна хвороба. З цим негативним явищем на ринку пасажирських авіаперевезень нашої країни в черговий раз вирішили боротися в міністерстві інфраструктури.

Колапси в українських аеропортах через недбайливих авіаперевізників, які не можуть або не хочуть виконувати свої прямі зобов’язання перед пасажирами, вже стали настільки частими, що чиновники змушені якось реагувати.

Тепер авіакомпанії, рейси яких затримуються до п’яти годин, повинні надати втомленим очікуванням пасажирам їжу і напої. А якщо очікування на рейс складе більше 5 годин, то пасажири мають повне право вимагати грошову компенсацію. Велике питання – чи буде авіакомпанія-порушник її виплачувати.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк підкреслив, що «між туроператором і перевізником повинен бути чітко визначений обсяг перевезень і розклад виконання цих польотів. Якщо авіакомпанія не виконуватиме ці умови, у нас є механізми залучення їх до відповідальності».

Більш того, за порушення правил безпеки авіакомпанії будуть позбавлятися сертифікатів експлуатанта. Нещодавно авіакомпанія YanAir вже була покарана таким чином, поки не виправила всі недоліки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в бюджетній авіакомпанії Wizz Air вирішили збільшити частоту рейсів з аеропорту «Львів» на п’яти найпопулярніших маршрутах майже в два рази.

Три найбільших повітряних гавані України – аеропорти «Бориспіль», «Львів» та «Харків» – за підсумками травня показали впевнене зростання пасажиропотоку.