Аеропорти України впевнено продовжують нарощувати пасажиропотік

Працівники українських аеропортів з кожним місяцем обслуговують все більше пасажирів. Показники говорять самі за себе – авіатранспорт стає все популярнішим серед пасажирів.

Три найбільших повітряних гавані України – аеропорти «Бориспіль», «Львів» та «Харків» –за підсумками травня показали впевнене зростання пасажиропотоку.

Згідно зі статистичними даними, міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького збільшив пасажиропотік на 50 відсотків.

У порівнянні з травнем минулого року, пасажиропотік харківського аеропорту в травні 2019 року зріс на 28 відсотків. Почали виконуватися регулярні рейси до Баку (Азербайджан), Ларнаки (Кіпр) і Барселони (Іспанія).

Підсумки роботи трудового колективу столичного міжнародного аеропорту «Бориспіль» за 5 місяців цього року показали зростання кількості пасажирів на 18 відсотків. В цілому, протягом січня-травня цього року послугами повітряної гавані скористалися 5,1 мільйона пасажирів.

Крім усього іншого, стабільному росту пасажиропотоку сприяє цілеспрямована робота топ менеджменту аеропортів по розширенню маршрутної мережі як регулярних, так і чартерних авіарейсів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні за підсумками 2018 року зафіксовано рекордне серед європейських країн зростання пасажирських авіаперевезень – на 24,5 відсотка.

Чистий прибуток угорської бюджетної авіакомпанії Wizz Air за попередній фінансовий рік збільшився на 6 відсотків.