Залишиться тільки один: Борис Джонсон впевнено йде до перемоги

Схоже, що наступним прем’єр-міністром Великобританії після Терези Мей стане Борис Джонсон.

У Великобританії один за одним відсіюються  претенденти на прем’єрське крісло. Після чергового туру голосування залишилося тільки чотири претенденти на пост прем’єр-міністра Великобританії. Однак політичні експерти та провідні журналісти впевнені, що якщо не трапиться якихось форс-мажорних обставин, то колишній міністр закордонних справ Борис Джонсон займе цей пост.

313 депутатів Консервативної партії голосують за тих, хто висунув свої кандидатури на найвищу посаду у виконавчій владі країни. З боротьби вибуває той, якого підтримали найменша кількість депутатів.

Кандидатуру Джонсона в третьому раунді підтримали 143 з 313 депутатів Консервативної партії. На другому місці – міністр закордонних справ Джеремі Хант з 54 голосами. Інші кандидати набрали ще менше голосів.

Ті двоє кандидатів, хто вийде до фіналу, пройдуть горнило виборів, які пройдуть по всій Великобританії. Переможця обиратимуть 160 тисяч членів Консервативної партії. Ім’я нового прем’єр-міністра буде оголошено після 22 липня.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що головний кандидат на пост прем’єр-міністра Великобританії Борис Джонсон впевнений, що немає сенсу виплачувати Євросоюзу 50 мільярдів боргу до узгодження всіх нюансів по Brexit.

Спроба лейбористів не допустити самий негативний сценарій виходу Британії зі складу ЄС зазнала фіаско.