Десятки тисяч людей у ​​всій Німеччині протестують проти політики уряду щодо COVID-19

За повідомленням DPA, минулої ночі тисячі людей знову вийшли на вулиці, щоб продемонструвати протест проти політики уряду Німеччини щодо коронавірусу.

Акції протесту проти соціальних обмежень та правил вакцинації регулярно відбуваються щопонеділка протягом останніх кількох тижнів. Німеччина посилила свою позицію щодо нещеплених, закривши ресторани, другорядні магазини та інші місця для них.

Поліція повідомила, що близько 15 000 людей протестували в 20 місцях на північному сході провінції Мекленбург-Передня Померанія, і понад 17 000 вийшли на вулиці Тюрінгії.

У баварському місті Нюрнберзі відбулася одна з найбільших демонстрацій, у якій взяли участь майже 3900 людей.

У таких містах, як Любек і Кельн, було понад 1000 учасників, а в Гумерсбаху, приблизно за 50 км на схід від Кельна, близько 1800 людей протестували проти обов’язкової вакцинації.

У Потсдамі, неподалік Берліна, поліція раніше забороняла збір критиків політики щодо коронавірусу, але у понеділок увечері в центрі міста пройшли сотні людей.

Демонстрації також пройшли у кількох районах Берліна та у західних містах Кобленце та Майнці.

У Фульді в західній землі Гессен, за даними поліції, до 1000 людей вийшли на вулиці без попередження, а також у Вангені в баварському окрузі Альгою зібралося близько 1000 людей, тоді як сотні протестувальників були у Балінгені між Фрайбургом та Штутгартом у південно-західній. землі Баден, Вюртемберг.

Демонстрації проти політики щодо коронавірусу відбулися у східній землі Саксонія у Дрездені, Цвіккау, Герліці, Хемніці та Фрайберзі, серед інших.

“За початковими оцінками, у Фрайберзі зібралося близько 700 осіб, які неодноразово уникали зустрічі з поліцією”, – повідомив представник поліції. Поліція наголосила, що спостерігається помітне зростання потенціалу насильства.

Повідомлялося про кілька випадків насильства.

У Баутцені, Саксонія, щонайменше троє поліцейських зазнали поранень в результаті пострілів в асфальт. Через місто пройшло близько 500 людей, приблизно 150-200 з яких було відзначено, як хулігани чи праворадикали.

У баварському місті Швайнфурт 51-річна жінка вкусила поліцейського за ногу.

Тим не менш, то тут-то спалахували контрпротести, наприклад у східному місті Лейпциг, де на площі, яка зазвичай використовується противниками заходів з коронавірусу, зібралося близько 300 осіб на підтримку дій уряду.