Польські компанії в 2019 році планують збільшити зайнятість. Кого будуть шукати роботодавці?

Багато польських компаній планують збільшити зайнятість у першому кварталі 2019 року. Початок року буде чудовим часом для пошуку роботи.

Згідно із звітом “ManpowerGroup”, 13% компаній хочуть розширити свої команди, а лише 5% мають намір скоротити свої вакансії. Інші не передбачають серйозних змін персоналу. Однак немає жодних сумнівів у тому, що попит на працівників у перших місяцях 2019 року буде дуже великим.

«Польський ринок праці є стабільним, а прогнози підтверджують, що компанії ще не насичені новими працівниками, і в найближчі місяці ми можемо очікувати великої конкуренції за працівників. Це особливо помітно в промисловому виробництві, яке протягом багатьох років було найбільш стабільним сектором на польському ринку та користувалося найбільш оптимістичними прогнозами роботодавців», – говорить Івона Янас, генеральний директор компанії ManpowerGroup.

Згідно з доповіддю “Barometer ManpowerGroup Perspectives for Employment”, серед польських роботодавців, які першими будуть шукати працівників на початку наступного року, будуть промислові компанії, а також ті, хто пов’язаний з галуззю логістики та транспорту. Підприємці з будівельної галузі, які займаються гірничодобувною промисловістю та торгівлею, також планують розширити свої команди. Пропозиції завжди з’являтимуться в галузі громадського харчування, ресторанах та готелях. Менше людей знайде роботу в секторах енергетики, газо- та водопостачання.

Найгірша ситуація відносно працівників складеться на півночі Польщі, а найкраща на півдні. Варто зазначити, що з прогнозами зайнятості на 12% Польща займає п’яте місце в регіоні EMEA (Європа, Близький Схід, Африка). Тільки роботодавці з Словенії, Греції, Угорщини та Румунії вказали на більш оптимістичні прогнози щодо зайнятості в 2019 році. Про своє найменше бажання щодо збільшення кількості працівників заявили у Швейцарії, Іспанії та Італії.

Джерело: www.eurabota.ua

13.12.2018