Із Києва в Кошице запустили новий безпересадочний вагон

Минулого тижня «Укрзалізниця» запустила на маршруті з Києва в словацьке місто Кошице безпересадочний вагон.

Для пасажирів, які вважають за краще подорожувати залізничним транспортом, запуск нового вагона по міжнародному маршруту Київ-Кошице розширює можливості вибору із запропонованих різними перевізниками варіантів і комфорту під час подорожі.

Залізничне сполучення між Україною та країнами Європейського союзу стає серед пасажирів все більш популярним. За півтора року дії безвізового режиму між Україною та ЄС міжнародним залізничним сполученням користуються не тільки трудові мігранти. Значно збільшилася кількість українських туристів, які подорожують до Словаччини. Так, протягом трьох літніх місяців цього року послугами готелів Кошицького краю скористалося понад 3 тисяч відвідувачів з України.

Виконавчий директор словацької залізниці Лєнка Варгова Юркова, розповіла, що «пряме сполучення з Києвом є особливо позитивним в контексті скасованого авіарейсу, хоча, звичайно, за часом, ці два види транспорту не можуть зрівнятися. Такий спосіб є більш комфортною альтернативою для тривалої поїздки в порівнянні з автомобілем».

Згідно з новим графіком руху вагона Кошице-Чоп, передбачено, що виходити з поїзда на кордоні не потрібно. Перевірка документів прикордонниками буде відбуватися під час руху поїзда. Це більш комфортно і зручно для пасажирів, а також економить час у дорозі.

Рейси на лінії Кошице-Київ будуть виконуватися щодня, а час в дорозі займе близько 18 годин.

Нагадаємо, що 8 грудня почав курсувати безпересадочний вагон Київ-Вроцлав. Зупинки передбачені у Львові, Перемишлі, Кракові та Люблинці.

Джерело: www.eurabota.ua

17.12.2018