Комуністи виграли вибори в другому за величиною місті Австрії

За попередніми даними, Комуністична партія виграла муніципальні вибори в Граці, другому за величиною місті Австрії, отримавши 29% голосів. Таким чином, комуністи випереджають правлячих консерваторів, які втратили 12% і набрали 25,7% голосів.

“Цей результат дійсно більш, ніж дивний”, – сказала телеканалу ORF провідний кандидат від комуністів Ельке Карр.

Хоча Комуністична партія набрала менше 1% голосів на федеральних виборах, Грац є одним з небагатьох їх опорних пунктів в Австрії, де вони вже набрали 20% голосів у 2017 році. Основна причина їхнього успіху полягає в тому, що вони зосереджені на місцевих проблемах, особливо на житловій політиці.

Вони також обмежили марксистську ідеологію і замість цього зосередилися на доцільності своїх заходів в повсякденному житті громадян. Партія особливо була успішною у створенні міцної електоральної бази за рахунок своєї політики надання житла в надзвичайних ситуаціях, коли вона допомагала громадянам з їх повсякденними житловими потребами і давала їм юридичні консультації.

Однак на цей раз невдоволення кризою COVID-19 також зіграло свою роль і є однією з основних причин, по яким консерваторам не вдалося отримати голоси багатьох виборців.