Аеропорт «Бориспіль» працює все інтенсивніше

Кількість пасажирів, які подорожують, користуючись послугами міжнародного аеропорту «Бориспіль», стабільно і безперервно збільшується.

У Бориспільському аеропорту підбили підсумки роботи за період із січня по серпень цього року. Як і прогнозували багато експертів українського ринку пасажирських авіаперевезень, кількість пасажирів, які скористалися послугами головної повітряної гавані України, за вісім місяців поточного року збільшилася майже на 22 відсотки, якщо порівнювати показники пасажиропотоку з аналогічним періодом 2018 року. Всього послугами аеропорту «Бориспіль» цього року вже скористалися майже 10 мільйонів осіб.

Традиційно переважна кількість пасажирів подорожували з бориспільського аеропорту до інших країн і прилітали з-за кордону. На міжнародних рейсах за 8 місяців пасажиропотік склав 9,24 мільйона осіб, а на внутрішніх – 734 тисячі.

Такий вражаючий результат досягнутий за рахунок постійно зростаючої кількості рейсів, які виконуються українськими та зарубіжними авіакомпаніями і, звичайно, тому, що зростає число тих українців, які віддають перевагу подорожам авіаційним транспортом. Доступні ціни також відразу збільшують кількість потенційних пасажирів.

Тільки в серпні послугами аеропорту «Бориспіль» скористалися 1,65 мільйона осіб, а це на 24 відсотки більше, ніж у серпні минулого року.

Можливості збільшення пасажиропотоку в найбільшому аеропорту України аж ніяк не вичерпані. Дві сучасні злітно-посадочні смуги і величезні пасажирські термінали сприяють подальшому розвитку транспортного підприємства.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що серед десяти країн Східної Європи Україна знаходиться на другому місці за кількістю пасажирів повітряного транспорту.

Починаючи з 12 грудня 2019 року, в самий розпал гірськолижного сезону, авіакомпанія SkyUp Airlines почне виконувати рейси за маршрутом Київ-Турин.