Світлана Тіхановська отримала спеціальну нагороду на Економічному форумі в Карпачі

“Білоруська опозиціонерка Світлана Тіхановська отримала спеціальну нагороду за видатні досягнення на Міжнародному Економічному форумі в польському місті Карпач”,- повідомляє ТАСС.

На церемонії Тіхановська була представлена ​​в якості почесного гостя. Пояснюючи причини присудження нагороди, глава Польського інституту міжнародних відносин Славомір Дембскі сказав, що на його думку, Тіхановском перемогла на президентських виборах в Білорусі, а потім була змушена покинути країну.

На форумі Тіхановську зустріли оплесками після зустрічі з прем’єр-міністром Матеушем Моравецкій раніше в той же день. Він вручив їй символічні ключі від «Дому Білорусі» – центру підтримки і зустрічей білоруської діаспори в Польщі.

Вчора лідер Європейської народної партії Дональд Туск запропонував висунути Світлану Тіхановську і її чоловіка Сергія Тіхановского на здобуття Нобелівської премії миру, а в Європарламенті фракція Прогресивний альянс соціалістів і демократів висунула лідерів білоруських протестів Світлану Тіхановском і Марію Колесникову на Премію ім. Є.П. Сахарова за свободу думки.
Нагадаємо, що Тіхановська поїхала з Білорусі до Литви після президентських виборів в Білорусі 9 серпня, на яких вона була основним противником чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка.